A kókuszolaj bőrbarát előnyei

Amikor a bőr egészségét próbáljuk fenntartani, akkor nagyon fontos arra is figyelni, hogy olyan egészséges élelmiszereket fogyasszunk, amelyek bizonyos tápanyagokban igen gazdagok. Az egyik ilyen étel a nyers, extra szűz kókuszolaj, amely olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeknek köszönhetően képes tisztább, egészségesebb és fiatalosabb bőrt varázsolni a számunkra. A nyers kókuszolaj fogyasztása rendszeresen egy egyszerű és természetes módja annak, hogy bőrünket simává ás puhává tegyük.

kokusz

Az extra szűz kókuszolaj tulajdonságai

A nyers kókuszolaj igen gazdag forrása a közepes szénláncú telített zsíroknak. Bár más típusú telített zsírokra úgy tekintenek, mint amelyek károsak az egészségre, mert lerakódhatnak a zsírszövetekben, a közepes szénláncú zsírokat a szervezet igen hatékonyan képes használni, mivel energiává alakítja azokat. Ezenfelül az extra szűz kókuszolaj antibakteriális és gyulladásgátló anyagokkal rendelkezik, így képes csökkenteni a bőrön jelentkező gyulladásokat, irritációt, illetve az ott megtapadó baktériumok elszaporodását is.

A kókuszolaj előnyei a bőrápolásban

A kókuszolaj fogyasztásának számos előnye van, többek között igen jó hatással van bőrünkre is. Ez azért van, mert a kókuszolaj képes a bőrsejteket energiával ellátni, valamint fontos szerepe van abban is, hogy aktívan és igen hatékonyan méregtelenítse a bőrt. A kókuszolaj csökkenheti a súlyosságát a bakteriális és a gyulladásos bőrbetegségeknek, mint például az ekcémának és a pikkelysömörnek is.

Módszerek fogyasztás

A kókuszolajat lehet enni frissen, önmagában, de főzéshez is felhasználhatjuk, illetve ha bőrápolásra használnánk, akkor külsőleg, a bőrre kenve és abba bemasszírozva is lehet használni. A nyers kókuszolaj azonban szobahőmérsékleten szilárd, így ha arckrémként használnánk, akkor érdemes elsőként a tenyerünkben felmelegíteni belőle, mert csak így tudjuk a bőrünkön egyenletesen eloszlatni.

Újdonság

FFP2 külön csomagoltprofesszionális arcmaszk 20db

-33% FFP2 külön csomagolt professzionális arcmaszk 20db

Az FFP2 minősítésű maszkok nagy hatékonysággal képesek szűrni a ki és be lélegzett levegőt, ezáltal kétirányú védelmet biztosítanak. 

Ár: 5990 Ft
8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!