E-vitamin szerepe az arcápolásban

Az E-vitamin egy valóban sokoldalú vitamin, mivel elősegíti a gyógyulásokat, illetve nagyon hatékonyan ápolja a bőrünket és az arcunkat is. Az E-vitamin egy erős antioxidáns, amely képes megakadályozni a korai öregedést is, ezért érdemes beépíteni a napi étrendbe. Az E-vitamint ma már minden bioboltban, patikában, szupermarketben be lehet szerezni, akár folyékony, akár kapszula formájában. Ha az E-vitamint olajként szeretnénk használni, akkor a kapszulákat ki is lehet szúrni és a benne található olajat helyileg is alkalmazhatjuk a bőrünkön. Az E-vitamin értékes forrásai a növényi olajok, illetve az olajos magvak.

papaya-e-vitaminforras

Ráncok finomítása

A ráncok megjelenése nagymértékben függ a táplálkozástól, illetve a kortól is, valamint a szabad gyökök mennyiségétől, illetve az olyan rossz szokásoktól is, mint a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás. Az E-vitaminnal azonban sokat tehetünk az arcon megjelenő ráncok késeltetéséért: ez a vitamin erős antioxidánsként működik, így képes elpusztítani azokat a szabad gyököket, amelyek felelősek a ráncok kialakulásáért. Ezenfelül az E-vitamin fellendíti a kollagén termelődését, ami egy olyan kötőszövet, mely fontos szerepet játszik a bőr rugalmasságának megtartásában. Az E-vitamin ezenfelül úgy is kezeli a ráncokat, hogy segíti az új bőrsejtek növekedését, illetve felgyorsítja a sejtek regenerálódását.

Éjszakai kezelés

Az E-vitamin biztosítja a szervezet számára szükséges nedvesség fenntartását, valamint a szükséges antioxidánsokat, illetve felgyorsítja a bőr regenerálódását is. Azonban az E-vitamin olaj nem tökéletes napi hidratálóként, mivel nagyon sűrű és ragadós, éppen ezért érdemes inkább este használni. Az E-vitamin olaj tökéletes éjszakai hidratáló lehet, amelyet olívaolajjal felkenve vihetünk fel az arcbőrre.

Hegek

A hegek az égési sérülésekből, vágásokból és egyéb sebekből keletkeznek és elcsúfíthatják az arcbőrt. Az E-vitaminnal azonban ez a probléma is kezelhető, mivel ez a vitamin csökkenti a hegesedést.

Bioheal egészségügyiszájmaszk fülpánttal 50db

-75% Bioheal egészségügyi szájmaszk fülpánttal 50db

Most a szájmaszk lehet a szervezeted védőpajzsa. Amit jelenleg tehetünk az az, hogy megpróbáljuk megvédeni magunkat és társainkat. Ezt nem könnyű megtenni, hiszen számos felülettel és emberrel érintkezünk naponta.

Ár: 3690 Ft
14990 Ft
Megnézem
Újdonság

FFP2 külön csomagoltprofesszionális arcmaszk 20db

-33% FFP2 külön csomagolt professzionális arcmaszk 20db

Az FFP2 minősítésű maszkok nagy hatékonysággal képesek szűrni a ki és be lélegzett levegőt, ezáltal kétirányú védelmet biztosítanak. 

Ár: 5990 Ft
8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!