Kakaóvaj vs. shea vaj

A kakaóvaj és a shea vaj a két leggazdagabb természetes hidratáló, amelyet teljesen természetesen használnak a szépségápolási termékekben, mivel csodát tehet a bőrrel. A shea vajat és a kakaóvajat is már évszázadok óta használják kozmetikai termékként és ma már gyakran találkozunk mindkettővel a különböző krémekben és testápolókban is. Vannak azonban jelentős különbségek a két csodaszer között, így bizonyos esetekben az egyik vagy a másik jobb hatással lehet a bőrre.

kakaobab

Származás

A shea vaj és a kakaóvaj is egyaránt a természetben előforduló anyagok. A shea vajat krité vajnak is ismerjük, mivel a Nyugat- és Közép-Afrikában található karitéfa diójából állítják elő. A shea vajat gyakran hívják női aranynak is, mivel ennek előállítása nagy számban teremt munkahelyeket a helyi nők számára. A kakaóvajat a kakaóbabból vonják ki. Ez az anyag Amerikában őshonos és a karib térségben és Közép-Amerikában már igen régóta használják hagyományos hidratálóként.

Hidratálóként

A kakaóvajat és a shea vajat is hasonlóan nagyra tartják mint hidratáló. Mindkét anyag ugyanis olyan zsírsavakat tartalmaz, melyek javítják a bőr nedvességét és segítenek annak rugalmasságának megőrzésében. Mindkét vaj nagyon hatékony a bőrproblémák enyhítésében, például az ekcéma vagy a pikkelysömör kezelésére. A legtöbb ember egyetért abban, hogy a kakaóvaj illata nagyon kellemes, emiatt sokan aromaterápiaként is alkalmazzák. A shea vajnak azonban inkább taszító a szaga, ezért van, hogy sok esetben illóolajjal együtt érdemes használni.

A bőr javítása

A kakaóvaj értékes polifenolokat tartalmaz, amelyek képesek megszüntetni a dermatitis, illetve a kiütéseket is. Ezenfelül ezek a polifenolok gátolják a rákos sejtek növekedését és a daganatokat is. A shea vaj ugyanakkor jó forrása az A- és E-vitaminoknak, melyek erősítik a bőrt és segítenek a károk helyreállításában. Egy 2009-ben megjelent tanulmány megállapította, hogy a shea vajban található kávésav csökkentette az UV sugárzás káros hatásait is. Ezenfelül a shea vaj nagyon gazdag fahájsavban is, amely képes csökkenteni a gyulladásokat és a daganatokat is.

Arcápoló termékek!

MM Gold Shea vaj 10g minisheavaj

MM Gold Shea vaj 10g mini sheavaj

100%-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak- Ghána területéről, ökológiai termőhelyről.

Ár: 715 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!