A B3 vitamin hatása a bőrre

A B3-vitamin a kozmetikai termékek összetevői közt niacinamid néven szerepelhet, ami a vitamin aktív, tehát élettanilag hasznosuló formája. Rendkívüli népszerűségnek örvend, mert a bőrgyógyászati vizsgálatok szerint képes a bőrt normál működésre bírni, ezért minden bőrtípus számára javasolt a használata.

Stabilitása és vízoldhatósága miatt könnyen felhasználható a professzionális és az otthon készített keverékekben is.

arc-b3-vitamin

Pattanásos arc- és bőrápolásra

Sikeresen felhasználható korosztálytól függetlenül pattanásos bőr kezelésére, mert gyulladáscsökkentő, gátolja a szabadgyökképzést a bőrben, de a faggyútermelődést is visszafogja és a pattanásokat okozó Propionibacterium acnes baktériumok elszaporodását is gátolja anélkül, hogy a kezelésre immunis baktériumtörzsek kialakulását kockáztatnánk vele. A legtöbb hasonló hatású hatóanyag a kiszárítja a bőrt, a niacinamid viszont hidratálja a felületi párologtatás visszaszorításával. Sok más, pattanásos bőrre javasolt anyag esetében, mint a retinoidok és a glikolsav, problémát jelent, hogy fényérzékennyé teszik a bőrt, ami így könnyebben alakít ki hiperpigmentációt, vagyis foltossá válik. A niacinamid esetében a fényérzékenység az UV-C sugárzással szemben alakul ki, ha a szervezetünkben hiányállapota lép fel. Szerencsére ez könnyen kezelhető rendszeres külsőleges használattal, ilyen módon nem lehet túladagolni, mert a fény károsító hatásával szembeni ellenállóságot szignifikánsan növeli. A már kialakult pigentfoltokat rendszeres használat mellett halványítja. Nincs olyan ismert hatóanyag, amivel kombinálva károsítaná a bőrt, ezért bármilyen arcápolási rutinba beépíthető.

B3-vitamin (niacinamid), a fiatalos kinézetért

A B3-vitamin (niacinamid) másik nagy felhasználási köre a bőrfiatalító termékek. Gyorsan felszívódik és a bőrbe jutva serkenti bizonyos koenzimek (NAD, NADP) termelődését, amiknek az öregedési folyamat során fokozatosan csökken a koncentrációjuk. Ezen koenzimek jelenléte szükséges a keratin, ceramidok és a kollagén szintéziséhez. Ezek az anyagok gondoskodnak  a rugalmasság megőrzéséről és a csökkenésük vezet a ráncok és a felszíni egyenetlenségek kialakulásához.

Vitaking C-vitaminCsipkebogyóval tabletta 60db 1500mg

Vitaking C-vitamin Csipkebogyóval tabletta 60db 1500mg

Legnagyobb dózisú Vitaking C-vitamin. Folyamatos felszívódású, 1500 mg hatóanyag-tartalommal, ami 8-10 óra alatt egyenletesen fejti ki hatását, így biztosítja az egész napos megfelelő c-vitamin ellátottságot.

Ár: 3790 Ft
Megnézem

Dr. Herz Kurkuma +C-vitamin 60db

-11% Dr. Herz Kurkuma + C-vitamin 60db

A kurkuma (Curcuma longa) segítheti az ízületek védelmét, az ízületek rugalmasságának megtartását. Részt vesz a máj egészséges állapotának megőrzésében is.

Ár: 2240 Ft
2515 Ft
Megnézem
Újdonság

Nanocare 3 rétegűszájmaszk 50db

-15% Nanocare 3 rétegű szájmaszk 50db

3 rétegű, nemszőtt textilmaszk (sebészeti szájmaszk, orvosi maszk) kifejezetten aj

Ár: 2190 Ft
2590 Ft
Megnézem
Újdonság

Redupetin Dermatológiaispeciális kozmetikum 20 ml

Redupetin Dermatológiai speciális kozmetikum 20 ml

Dermatológiai speciális kozmetikum bőrelszíneződésekre és pigmentfoltokra 

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!